Cardamomul (Hall)

CARDAMOMUL (Hall) este o plantă înaltă, perenă, asemănătoare ca formă cu trestia europeană, originară din sudul Indiei şi Malaezia. Se folosesc fructele culese la maturitate, dar înainte de a fi complet coapte, deoarece păstăile se desfac şi îşi împrăştie seminţele aromate.

Cardamomul are un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute. Se utilizează pentru aromarea cafelei, a laptelui, a turtei dulci sau a unor mâncăruri pe bază de carne. Pentru a-şi elibera aroma fructele de cardamom se desfac înainte de utilizare, iar pentru cafeaua în stil arăbesc puteţi folosi cardamom pulbere sau 1-2 fructe desfăcute de cardamom. Se poate cumpăra din supermarket (ex. raionul internaţional Carrefour) sau măcelăriile arăbeşti/turceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.