Ingrediente
- 300g spaghete
- 300g carne tocată vită/pui/berbec/amestec
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 3-4 linguri pastă de tomate dizolvate în 3 căni de apă
- 50g mozzarella sau caşcaval
- 1-2 căţei de usturoi
- 2-3 linguriţe seminţe de pin
- 1 linguriţă busuioc uscat
- 1 linguriţă oregano uscat sau cimbru
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
- sare şi piper dupa gust
Timp de preparare: 60 minute
- Fierbem spaghetele în apă cu sare timp de 10-12 minute. Nu se fierb complet, ci “al dente”. Se scot în strecurătoare, se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs.
- Într-o tigaie neaderentă călim ceapa cu o linguriţă de ulei de măsline până se înmoaie şi devine aurie, adăugăm carnea tocată, sare şi piper, amestecăm şi prăjim împreună pentru 10 minute, la foc mic.
- Tăiem roşiile în bucăţi mici. Separat facem un sos din 3-4 linguri de pastă de tomate dizolvate în 3 căni apă,
la care adăugăm usturoi pisat, busuioc, cimbru/oregano, sare, piper. - Roşiile tăiate în bucăţi mici şi sosul se adaugă în tigaia cu carne şi ceapa, se amestecă şi se mai lasă să fiarbă 10 minute ca să se îngroaşe sosul.
- Preîncălzim cuptorul. Aşezăm spaghetele într-un vas yena uns cu puţin ulei, turnăm peste ele sosul cu carne tocată şi roşii, deasupra punem felii de mozzarella sau caşcaval şi dăm la cuptor pentru 15-20 minute până scade sosul şi brânza/caşcavalul de deasupra se topeşte.
- Se prăjesc seminţele de pin în 2 linguriţe de ulei până devin aurii, având grijă să amestecăm mereu ca să nu se ardă. Le scoatem pe hârtie absorbantă şi le vom folosi în momentul servirii.
Pont: Seminţele de pin dau un gust special spaghetelor cu carne.